עגלת קניות
סל הקניות שלך ריק
במדינה שבה כמעט
בכל יום משודרת תוכנית ריאליטי כזו או אחרת העוסקת באוכל, אין זה פלא שתרבות הפנאי
והקולינריה בישראל הולכת ומתפתחת ללא הרף. כתוצאה מכך אנו רואים יותר ויותר אנשים
שמתנסים בבישול או אפייה, יותר ויותר ביקוש לסדנאות העוסקות באוכל – וגם יותר
ויותר אנשים אשר בונים טאבון בחצר ביתם.
לטאבון הביתי יש
מאפיינים בולטים שאינם קיימים בתנור האפייה הביתי, ואלו הופכים אותו לאטרקטיבי
במיוחד עבור חובבי המזון ואניני הטעם.
הטאבון הביתי בנוי לרוב בחצר הבית. כיפה עגולה מכסה את חלקו העליון, והאש
המובערת בתוכו מחממת את החלל. כאשר הטאבון מגיע לחום הנע בין 370 ל-480 מעלות, הוא
מוכן לבשל את האוכל – ובגלל מבנהו, גם לאחר שהאש כבתה הטמפרטורה נותרת גבוהה במשך מספר
שעות ומאפשרת לכם להכין כמויות גדולות של אוכל.
הטאבון המסורתי, המוסק בעץ, מאפשר אפייה בזמן קצר יותר מאשר התנור הקונבנציונלי.
בטמפרטורות הגבוהות הללו ניתן לאפות פיצה ולהכין אותה לאכילה בפחות משתי דקות. דמיינו
לעצמכם כמה קל יהיה להאכיל חבורת חברים רעבים, במקום לעמוד שעה שלמה מעל הגריל.
בינינו, זהו היתרון המשמעותי ביותר של הטאבון – טעמו של האוכל המוגש
בסוף. זמן האפייה המהיר מגביר את טעמו של האוכל, החום מופץ באופן שווה בכל חלקי
הפיצה או המאפה, הטעם המעושן משפר את טעמו של המזון כולו, והמרקם המתקבל אחיד
בפריכותו. בנוסף, הייחוד של טאבון מאבן שמוט או מבטון חסין אש הוא שאי אפשר לשכפל
את הטעם שלו בשום שיטת בישול אחרת – או כמו שרבים שכבר התנסו מעידים: הטעם ממכר.
מכיוון שבטאבון האוכל נאפה מהר יותר, נשמרים בו יותר ערכים תזונתיים
מאשר בשיטות הכנה קונבנציונליות. ירקות גולמיים המשמשים כתוספות על פיצה או על
פוקאצ'ה שומרים על הוויטמינים והמינרלים שלהם, והמשמעות היא פשוטה: האוכל בריא
יותר לאכילה.
אמנם כשחושבים על טאבון האסוציאציה הראשונה שעולה היא פיצה או
פוקאצ'ה, אך הטאבון יכול לבצע משימות רבות ומגוונות. בעבר נהגו טבחים לנהל את כל
תהליכי האפייה שלהם בתנורי פיצה, ועם הזמן השימוש בטאבונים הלך והשתכלל - וכיום ניתן
לאפות לחמים, להכין בשרים, לצלות ירקות ועוד. ניתן גם להכין ארוחה שלמה ומהירה
בקלות: לשים כמה מצרכים בקדירה ולהניח אותה בתוך הטאבון. כמו כן, ניתן להשתמש בטאבון
גם לבישול: לתת ללהבה להיכבות, ופשוט לשמור על החום שהצטבר בתוכו ולהשתמש בו
לבישול - ממש כמו שמבשלים על גבי כיריים, בתנור
גז או בקונבקציה.
ואחרי שדמיינתם
ותכננתם את הטאבון שלכם – צרו איתנו קשר, ואנו בנעמן רפרקטורים נשמח לסייע לכם להפוך
את החלום למציאות!