טוען
נעמן רפרקטורים - מומחיות ומובילות כבר 70 שנה

בנייה של טאבון היא חוויה שדורשת מקצועיות משלב התכנון דרך מפרט החומרים האיכותיים,
ועד לביצוע מדויק שיבטיח הנאה מושלמת ובטיחות ללא פשרות.
כדי להבטיח את המוצר המושלם ריכזנו עבורכם תשובות לכל השאלות.
לשאלות נוספות ניתן ליצור קשר במייל info@naaman-ref.com או בטלפון 04-9819933



לבני שמוט

מהו משקל לבנה?
לבנה סטנדרטית בגודל 230X11.5X6.4 ס"מ שוקלת 3.6 ק"ג.



האם הלבנים והחומרים בטוחים לשימוש עם אוכל?
כן.


האם זו לבנה טבעית / ממה עשויה?
לבנת שמוט מבוססת על מחצב טבעי של שמוט, ובתהליך תעשייתי יוצקים את התערובת לתבנית ולאחר מכן שורפים בתנור בטמפרטורה של כ-1200 מעלות.


האם יש צבעים?
לבנים המשמשות לבנייה הן בצבע חום-צהבהב, ויש גם לבנים לציפוי בצבעים שונים.


למה יש גוונים שונים באותה לבנה?
הגוונים השונים על הלבנה נובעים מחשיפתה לטמפרטורה שונה במהלך ייצורה תוך השריפה בתנור.






טאבונים

האם אתם מספקים תכניות בנייה ושרטוטים?
אנחנו מספקים תמיכה למוצרים אותם אנחנו מייצרים, לרבות דפי מפרט והוראות התקנה ושימוש, וכן טיפים לבנייה והמלצות על שיטות בנייה ובחירת חומרים בהתאם לידע נפוץ שקיים בארץ ובעולם כבר שנים רבות.


מה הגודל המומלץ?
הגודל הנפוץ לתנורי פיצה ולחם לשימוש ביתי הוא קוטר פנימי של 80 ס"מ.


למה קוטר 60 קטן מדי?
צריך לקחת בחשבון שמהקוטר הפנימי של הטאבון יש להחסיר כ-25 ס"מ בהם יש מבער גז או עצי הסקה, וקירבה לדפנות ולכן הטאבון עלול להיות קטן מדי.


איך בונים את התשתית לטאבון?
ניתן לבנות תשתית מחומרים שונים: כדור פיזיו, עץ, חול מהודק, קרטון ועוד. חשבו שהתשתית תהיה חזקה ויציבה במהלך הבנייה ותישא את משקל הכיפה עד להתחזקותה.


מה סדר הבנייה?
ניתן לציין כמה נקודות בולטות:

  1. בניית תשתית: שולחן או במה ממתכת או בלוקים או יציקת בטון וכדומה. חשוב שהתשתית תוכל לשאת משקל של כ-700 ק"ג עבור טאבון בקוטר פנימי של 80 ס"מ.

  2. הנחת בידוד על התשתית

  3. בניית הרצפה מלבני שמוט

  4. יציקת הכיפה מבטן חסין אש או בנייה בלבני שמוט

  5. כיסוי הכיפה בשמיכת בידוד קרמית

  6. יישום חומר גמר כגון טיח מינרלי וכדומה


האם אפשר להשתמש במלח או חול לבידוד?
כן, ויש גם מוצרים מתקדמים יותר של לוחות בידוד מקצועיים מקלציום סיליקט או לוחות קרמיים.


אתם מוכרים מבער גז?
מבער גז ניתן לרכוש בחנויות מתמחות ואצל טכנאי גז.


אפשר להשתמש ליציקת הכיפה בתערובת פרלייט וצמנט אפור?
לבניית הכיפה אנחנו ממליצים על שימוש בחומרים חסיני אש בעלי חוזק ומסה טרמית גדולה. שימוש בתערובת על בסיס פרלייט ייתן בידוד אבל לא שימור חום לפרק זמן ארוך.


כמה עולה לרכוש חומרים לבניית טאבון?
טאבון ביתי לאפיית פיצות יעלה 2,500-3,000 ₪ כולל מע"מ.


האם אפשר להדביק לבנים למתכת?
בגלל הבדלים בהתפשטות בחום בין מתכת לאבן לא ניתן להדביק לבנים למתכת.


מה עדיף, חצי כדור או חצי חבית?
מבחינה טכנית של פיזור חום עדיף מבנה בצורת חצי כדור אבל מבנה חצי חבית פשוט יותר לבנייה.


איזה עובי של שמוט ברצפה?
העובי הכי נפוץ הוא 3 ס"מ ובדרך כלל אין צורך ביותר מ-5 ס"מ.


אפשר להדביק עם סיליקון עמיד לחום?
לא, חיבור בעזרת סיליקון איננו עמיד למשך שנים.


איפה למקם את הארובה?
בחזית הטאבון, מחוץ לחלל בו מובערת האש.


מה גודל הארובה?
לטאבון בקוטר פנימי של 80 ס"מ אנחנו ממליצים על קוטר 150 מ"מ ובאורך מינימום של 60 ס"מ, כאשר קצה הארובה צריך להיות בגובה 2.20 מטר מסיבות בטיחות.


מה גודל הפתח?
גודל הפתח צריך להיות גדול יותר מהסיר או התבנית הגדולים ביותר שבכוונתך להכניס. סביב רוחב של 50 ס"מ, וגובה של 30 ס"מ.


האם אפשר להשתמש לבידוד הרצפה בשמיכה קרמית או לוח קלציום? לוח בידוד הוא קשיח יותר ולכן מתאים יותר לשימוש כתמיכה כדי ליצור רצפה ישרה.


איך מדביקים לבני שמוט?
יש להרטיב את הלבנים בגיגית עם מים למשך 10 דקות עד לסיום יציאת בועות, להוציא את הלבנים מהמים ולתת להן להתייבש מעט, ואז למרוח שכבה דקה של טיט ולהדביק. הוראות מפורטות לשימוש מופיעות תחת דף המוצר טיט קמין.


איך מערבבים טיט להדבקה?
יש להוסיף מים בלבד בכמות משקלית של 24%, ולהגיע למרקם של שמנת סמיכה.


איך מכינים בטון חסין אש?
מערבבים את האבקה היבשה עם מי שתיה בלבד בכמות משקלית של 13%-15%, כלומר 3.25-3.5 ליטר מים לשק של 25 ק"ג. אם התערובת יבשה מדי ניתן להוסיף מינימום של מים עד להגעה למרקם הניתן ליציקה. אין להוסיף כמויות גדולות של מים משום שמרקם דליל פוגע בחוזק הנדרש ובתכונות הסופיות של המוצר.


איך עושים אשפרה לבטון חסין אש?
אין להרטיב היציקה במים לאחר סיומה ולכל היותר בימי הקיץ החמים אפשר בגמר היציקה לעטוף את פני השטח בסמרטוטים לחים למשך 24 שעות.להוצאת כל המים שהוספנו ביציקה צריך לחמם את הבטון לאט ובהדרגה בקצב של 25 מעלות בשעה עד לטמפרטורה של 110 מעלות, ולשמור על הטמפרטורה הזו למשך 6 שעות. 


מה קורה אם הופיעו סדקים ביציקה?
סדקים ביציקה של בטון חסין אש הם תופעה טבעית ונובעים מהתכווצות והתפשטות של הבטון בחום, ולכן סדק נימי ודק שמופיע על פני השטח הוא נורמלי ולא מהווה מקור לדאגה. אם מופיע סדק עמוק ורחב אנא צרו איתנו קשר.





שאלות כלליות

איך מגיעים אליכם?
יש להכניס ל- waze "נעמן רפרקטורים" ולהגיע.


מהם שעות הפעילות שלכם?
ימים א-ה בשעות 07:00-14:30.
טל׳ 04-9819933


מהם אמצעי התשלום?
אפשר לשלם בכרטיס אשראי, מזומן או העברה ב- Bit.


האם אתם עושים משלוחים?
כן.